19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSinuzita, tratată cu o bacterie marină

Sinuzita, tratată cu o bacterie marină

Se numește bacillus licheniformis, este o bacterie marină și ar putea fi secretul pentru combaterea sinuzitei cronice. Potrivit site-ului galileonet.it, o echipă de cercetători de la Universitatea din Newcastle (Marea Britanie) a descoperit că o enzimă (NucB) produsă de acest microorganism este capabilă să dizolve “zidul“ bacteriologic care în anumite cazuri se formează în mucoasele celui care suferă de sinuzită cronică și care împiedică antibioticele și spray-urile să-și facă efectul.
Oamenii de știință consideră că descoperirea făcută recent ar putea fi baza de plecare a creării unui nou tip de  tratament pentru cei bolnavi de sinuzită.
Sinuzita afectează aproximativ 10% din populația Europei, iar adesea în multe cazuri tratamentele nu au efect, după cum explică Mohamed Reda Elbadawey de la Freeman Hospital, unul dintre cercetătorii care au descoperit bacteria marină respectivă. “Sinuzita este o afecțiune comună. La multe persoane, simptomele bolii sunt nasul înfundat, secrețiile nazale, dureri de cap și/sau la nivelul feței sau pierderea mirosului“, a explict cercetătorul, precizând că „spray-urile nazale pe bază de steroizi și antibiotice îi pot ajuta numai pe unii bolnavi, în timp ce alții sunt nevoiți să suporte stresul unei intervenții chirurgicale pentru a scăpa de sinuzită“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS